Motorrijles

pascal2Reguliere opleiding

Verkeersschool Herweijer is gespecialiseerd in het geven van motorrijles, zowel aan beginnende bestuurders, als aan motorrijbewijs bezitters.

Onze verkeersschool is als enige in de Wieringermeer erkend door de KNMV (Koningklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), hierdoor zijn wij in het bezit van de allerhoogste certificering.

De KNMV traint zijn instructeurs op hun eigen vaardigheden en leert ze deze vaardigheden over te brengen op de kandidaten, zodat iedere kandidaat rijles krijgt op een hoog niveau.

Motorrijden is een passie die wij graag met jou delen. Door kwaliteit met een voordelig lestarief aan te bieden krijgt iedereen de opleiding die bij hem/ haar past.

Om te kunnen beginnen met motorrijlessen dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat of een geldig autorijbewijs B.

Het praktijkexamen is verdeeld in twee examens:

1. het praktijkexamen voertuigbeheersing
2. het praktijkexamen verkeersdeelname.

1. Het praktijkexamen voertuigbeheersing
Voor het praktijkexamen dien je twaalf bijzondere verrichtingen te beheersen. Tijdens het examen zul je er zeven moeten uitvoeren.

Deze bijzondere verrichtingen worden geoefend op een oefenterrein dichtbij Verkeersschool Herweijer in Wieringerwerf.

Klik hier om het bestand Motorexamen Voertuigbeheersing te downloaden.   Als je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing krijg je een uitslagformulier, dit is één jaar geldig.Met dit uitslagformulier en een geldig theoriecertificaat kun je op gaan voor het examen verkeersdeelname.

2. Het praktijkexamen verkeersdeelname
Het praktijkexamen verkeersdeelname wordt in Den Helder afgenomen.

Als eerste wordt een ogentest afgenomen en worden een aantal voorbereidings- en contrôlepunten van de motor gevraagd. Dan wordt een route op de openbare weg gereden waarbij de examinator en de instructeur volgen per auto. In deze examenroute wordt o.a. gelet op kijkgedrag, plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met overige weggebruikers.

Onze nieuwe motoren
Het allernieuwste type Yamha MT-07 met abs, schakelindicator en een drooggewicht van slechts 164kg. is dit momenteel de ultieme lesmotor.

Verkeersschool Herweijer heeft hiervoor gekozen omdat veiligheid hoog in het vaandel staat en al deze motoren gemakkelijk te berijden zijn. Uiteraard stelt Verkeersschool Herweijer alle kleding zoals helm, motorjas en -broek en leren motorhandschoenen kosteloos ter beschikking tijdens de lessen en het motorexamen.

In de loop van de opleiding kun je ervoor kiezen om video-opnamen te laten maken. Deze worden bekeken en doorgesproken met de cursist.

Dit geeft een heel duidelijk beeld van hoe je met de motor omgaat.

Aan de hand van deze beelden kunnen wij je inzicht geven in je prestaties en kunnen wij beter aangeven waar de verbeterpunten liggen.

Versnelde opleiding

Deze opleiding is mogelijk als je al in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat en als je beschikt over voldoende vrije tijd. Om de versnelde opleiding te volgen dient men eerst een intake-les met goed gevolg af te leggen. Tijdens deze intake-les wordt door de instructeur gekeken naar o.a. aanleg, motivatie en behendigheid.

In overleg worden de praktijklessen op 2 dagen (of langer) gehouden en er wordt een lesplan opgesteld. Het praktijkexamen wordt afgenomen op een vooraf geplande datum.

Opfriscursus

Het is misschien voor u alweer een hele tijd geleden dat u uw motorrijbewijs heeft gehaald en als motorrijder heeft deelgenomen aan het verkeer.

Het is dan zeer verstandig om een paar opfrislessen te volgen bij Verkeersschool Herweijer zodat u weer veilig en zelfstandig de weg op kunt gaan.

Wilt u een paar opfrislessen volgen?

Bel ons dan om een afspraak te maken.

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van het inschrijfformulier op onze site. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk voor een afspraak.

Op welke motor?

20 jaar en rechtstreeks motorrijbewijs A2, of zie onderstaande tekst:

  • Ben je 21, 22 of 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 of als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs A onbeperkt zonder opnieuw examen te doen!
  • Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen eerdere motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen voor rijbewijs A. Je moet dan voertuigbeheersing en verkeersdeelneming op een motor van minimaal 40 kw doen.

Heb je A1 en wil je examen doen voor A2 of heb je A2 en wil je examen doen voor A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit wel enkele bijzondere verrichtingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.

Er wordt lesgegeven op de volgende motoren:

• Yamaha MT-07 met ABS
• Yamaha MT-03 ABS

Foto-4-voor-Wigbout

Yamaha MT-07

Theorie

Wanneer je gaat afrijden voor je motorrijbewijs, dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Het theorie-examen bestaat uit 50 examenvragen waarvan je er maximaal 9 fout mag hebben.

Voor het theorie-examen is een geldig legitimatiebewijs vereist. Een theorie-examen kan hier gereserveerd worden.

Je kunt tijdens één van je eerste rijlessen een boekenpakket aanschaffen of online leren via www.theorie-leren.nl.\

 

    Motor Cat. A – Starterspakket Spetterende Aanbiedingen!!!                                         

    Motor starterspakket

  • 15  lesuren van 60min.
  • 1 x praktijkexamen voertuigbeheersing.
  • 1 x praktijkexamen verkeersdeelname.

     €1350,-  Nu voor slechts € 1195,- !!!!!                                                                                                                         

(betaling binnen 14 dagen)

Overgebleven uren van een starterspakket krijg je terugbetaald.
Uren tekort? Dan kun je losse lessen bijkopen.

Losse les
€ 60,-

Examengeld bijz.verrichtingen
€ 155,00

Examengeld verkeersdeelname
€ 295,-

Contactgegevens

Verkeersschool Herweijer
Spade 30
1771 DB Wieringerwerf
Tel.   (06) 51 66 21 23
Mob. (06) 51 66 21 23
E-mail: info@verkeersschoolherweijer.nl

facebook google youtube

Like Herweijer!

Contact met Herweijer